Veilig wonen

Wat zijn de risico's van brand?

Brandveilig wonen: de meeste mensen gaan ervan uit dat het wel goed zit. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een kaars bij een gordijn, vet dat uit de pan spettert, een kat die aan het tafelkleed trekt of gewoon kortsluiting. U wilt dat bewoners prettig wonen en zich veilig gedragen. In de projecten over brandveilig wonen hieronder vindt u antwoorden op vragen zoals: Wat zijn de risico's? Waar moeten zij op letten? Wat kunnen zij zelf doen? Hoe ontdekken ze snel of iets in brand staat? Hoe moeten ze handelen bij brand? En vooral: hoe kunt u hen daarbij helpen?

Zelfredzaamheid betekent brandveilig wonen

Als de bewoners van uw instelling of woningen meer zelfredzaam zijn, loopt u minder kans op persoonlijke en financiële schade. Bent u verantwoordelijk voor thuiszorgmedewerkers? Dan is de woning van uw cliënt ook de werkplek van uw medewerkers. Met uitnodigende projecten en optimale samenwerking hebben uw cliënten en bewoners meer wooncomfort en u minder schade. Bovendien straalt zo'n initiatief positief op u en uw organisatie af.

Woningchecks

Het project Woningchecks is een voorbeeld van een project met praktijkvoorbeelden en materialen om dit te bespreken met de betrokkenen. Klik op een project en ontdek wat u kunt doen.

Heeft u een afgerond project? Klik HIER om uw project toe te voegen.