Uitgelichte projecten

Eerste Hulp Bij Ontruimen Zorg

Eerste Hulp Bij Ontruimen

Lopend project

Een simulatie van een ontruiming bij u aan tafel - De brandweer begeleidt u in een oefening aan tafel, brengt preventieve maatregelen in beeld en leert u wat u kunt doen bij brand.

Bekijk dit project
Brandweer VR Experience Veilig wonen

Brandweer VR Experience

Lopend project

De Brandweer VR Experience is een unieke Virtual Reality (VR) ervaring in 360 °. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt en ervaar je wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Bekijk dit project

Wilt u zelf een project starten?

Als u zelf een project over brandveiligheid wilt starten, kijk dan eerst of u inspiratie kunt vinden bij Projecten. Wilt u toch zelf aan de slag? Dan vindt u hier relevante informatie over een project opzetten, samenwerken, financieren, effectmeting en gedragsverandering.

Ontdek meer

Heeft u zelf een project brandveiligheid?

Heeft u zelf een project brandveiligheid die u wilt delen? Bent u er trots op en wilt u uw organisatie op de kaart zetten? Uw project kan anderen inspireren, enthousiasmeren en activeren. Hier kunt u uw project brandveiligheid indienen.

 Dien uw project in

Ouderen Ouderen

De groeiende groep ouderen woont steeds langer zelfstandig, maar is ook kwetsbaar bij brand. Hier vindt u projecten om hen zelfredzamer te maken.

Bekijk projecten
Jeugd Jeugd

Vind projecten jeugd die kinderen op een leuke manier vertellen hoe ze brandveilig kunnen leren en spelen en bereik meteen de ouders.

Bekijk projecten
Brandwondencentrum Groningen

Brandwondencentrum Groningen

Het Martini Ziekenhuis is één van de drie brandwondencentra in Nederland en het centrum voor Noord- en Oost-Nederland.

bekijk projecten
Politie Nederland

Politie Nederland

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland. De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog en oor voor wat er leeft in de samenleving. De politie is er voor iedereen. Waakzaam en dienstbaar.

bekijk projecten

Nieuwste projecten

Huisbezoek ouderen door MBO studenten Veilig wonen

Huisbezoek ouderen door MBO studenten

Lopend project

Het project omvat huisbezoeken brengen aan ouderen van 75+, waarbij de brandveiligheid gecheckt wordt en het gesprek wordt aangegaan over babbeltrucs (politie) en eenzaamheid (welzijndsorganisatie)

Bekijk dit project
Slimme rookmelders Veilig wonen

Slimme rookmelders

Lopend project

In de Achterhoek worden duizend huishoudens met kwetsbare ouderen voorzien van inbraakalarm, paniekknop, inactiviteitsmelders en rookmelders. Deze ‘slimme sensoren’ alarmeren het social…

Bekijk dit project
Escaperoom Veilig wonen

Escaperoom

Lopend project

Om mensen bewust te maken van risico’s in en om huis is de mobiele brandweer escaperoom ontwikkeld. Met deze escaperoom beleven bezoekers op een interactieve wijze brandrisico’s.

Bekijk dit project