Header

Thema's Brandveilig leven

Onder welke thema's vindt u een inspirerend project?

Brandveilig leven
Mensen laten zich niet meer vertellen wat ze moeten doen. Ook niet de mensen die onder uw verantwoordelijkheid vallen. Een presentatie met vragen na afloop werkt vaak niet meer. Maar wat dan wel? Hoe komt u bij mensen aan tafel, hoe ontdekt u wat er bij hen speelt en hoe kunt u hen activeren op de verschillende thema's Brandveilig leven? Kijk bij de projecten en laat u inspireren. U kunt de projecten als voorbeeld gebruiken of er concrete tips uithalen om in uw omgeving toe te passen. Misschien zelfs dat een combinatie van projecten beter bij uw situatie past.

13 thema's
De projecten zijn in 13 thema's ingedeeld. Een project kan onder verschillende thema's vallen. Klik op een thema en maak kennis met mensen zoals u, die vertellen over hun project.

Eropuit Eropuit

Eropuit? Maak mensen bewust van risico's op brand. Informeer ze over voorkómen, signaleren en handelen. Hier vindt u projecten om dat aan te pakken.

Bekijk thema
Evenementen Evenementen

Organiseert u een evenement? Er zijn veel manieren om de bezoekers van evenementen te informeren en bewust te maken van het risico op brand.

Bekijk thema
Techniek Techniek

Techniek kan u helpen bij brandveilig leven. Vind hier innovatieve ontwikkelingen op het gebied van voorkómen, signaleren en handelen.

Bekijk thema
Draagvlak Draagvlak

Een succesvol project vergt draagvlak. Vooral bij projecten brandveiligheid, omdat de risicobeleving van brand laag is. Hier vind u voorbeelden.

Bekijk thema
Nazorg Nazorg

Nazorg bij brand is niet alleen een grote steun voor de betrokkenen. Het biedt ook kansen om het gesprek aan te gaan over brandveilig leven.

Bekijk thema
Ondernemen Ondernemen

Brandveilig ondernemen is beter ondernemen.

Bekijk thema
Zelfredzaamheid Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid is essentieel bij brand. Juist nog vóór de brandweer ter plaatse is. Hoe kunt u mensen helpen? Hier vindt u voorbeeldprojecten.

Bekijk thema
Studenten Studenten

Studenten wonen voor het eerst op zichzelf. Niemand vertelt ze wat. Maar wat als er brand uitbreekt? Hier vindt u voorbeeldprojecten brandveiligheid.

Bekijk thema
Zorg Zorg

Mensen die zorg nodig hebben zijn extra kwetsbaar bij brand. In een instelling, maar ook thuis. Wat kunt u doen? Vind hier inspirerende projecten.

Bekijk thema
Onderwijs Onderwijs

Onderwijs is een geweldige kans om 'brandveilig leven' te behandelen. U geeft de kinderen lessen voor hun hele leven. Welk project gaat u inspireren?

Bekijk thema
Ouderen Ouderen

De groeiende groep ouderen woont steeds langer zelfstandig, maar is ook kwetsbaar bij brand. Hier vindt u projecten om hen zelfredzamer te maken.

Bekijk thema
Jeugd Jeugd

Vind projecten jeugd die kinderen op een leuke manier vertellen hoe ze brandveilig kunnen leren en spelen en bereik meteen de ouders.

Bekijk thema
Veilig wonen Veilig wonen

Hoe kunt u bewoners zelfredzaam maken zodat zij prettig en brandveilig wonen? In de projecten vindt u voorbeelden en ideeën.

Bekijk thema

Wilt u zelf een project starten?

Als u zelf een project over brandveiligheid wilt starten, kijk dan eerst of u inspiratie kunt vinden bij Projecten. Wilt u toch zelf aan de slag? Dan vindt u hier relevante informatie over een project opzetten, samenwerken, financieren, effectmeting en gedragsverandering.

Ontdek meer

Heeft u zelf een project brandveiligheid?

Heeft u zelf een project brandveiligheid die u wilt delen? Bent u er trots op en wilt u uw organisatie op de kaart zetten? Uw project kan anderen inspireren, enthousiasmeren en activeren. Hier kunt u uw project brandveiligheid indienen.

 Dien uw project in