Ondernemen

Brandveilig ondernemen is beter ondernemen.

Veel bedrijven en ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand en realiseren zich niet dat ongeveer de helft van de ondernemingen na zo’n brand binnen twee jaar failliet is. Verruiming van regelgeving in de afgelopen jaren heeft gezorgd voor meer ruimte voor ondernemen. Deze ruimte betekent ook méér eigen verantwoordelijkheid voor de ondernemer.

Indien ondernemers aan alle regels voldoen is er niet automatisch sprake van een ‘brandveilig gebouw'. De regels gaan vooral over veilig kunnen vluchten bij brand. De brandweer richt zich bovendien bij het bestrijden van brand vooral op het voorkomen van uitbreiding naar naastgelegen compartimenten of gebouwen. 

Een onderwerp als 'bedrijfscontinuïteit' is daarom een goede aanleiding om met de ondernemer het juiste gesprek aan te gaan. Iedereen denkt immers 'Dat gebeurt mij niet', totdat het henzelf of een collega ondernemer overkomt. Wilt u als ondernemer graag samenwrerken met de anderen om de veiligheid te vergroten. Kijk dan bij deze projecten of u er iets tussen vindt om u te inspireren. Klik op een project en ontdek wat er mogelijk is.

Heeft u een afgerond project? Klik HIER om uw project toe te voegen