Header

Loket Brandveilig leven

In heel Nederland ontstaan er spontaan steeds meer geweldige initiatieven om brandveilig leven te stimuleren. We zien dat er in het hele land behoefte is om de kennis over projecten met elkaar te delen, zodat iedereen van elkaar kan leren. Wat in Groningen werkt, kan ook interessant zijn voor Zeeland. Wat op een school werkt, kan ook nuttig zijn bij de scouting. Wat in de thuiszorg werkt, is misschien een goed idee voor een seniorencomplex. Deze website biedt een centrale plek voor alle kennis en informatie over die projecten. Het Loket Brandveilig leven brengt mensen bij elkaar, ieder met zijn specifieke kennis: brandweer, professionals en vrijwilligers. 

Doel van de website
Het doel van de website is meer bewustwording creëren van de risico's van brand, die risico's beperken en gedragsverandering realiseren. Daarvoor is samenwerking essentieel. Op deze website kunt u uw ervaring, kennis en ideeën uitwisselen met andere professionals en vrijwilligers. In de maatschappij zien wij een groeiende behoefte om snel en doeltreffend ontwikkelingen te volgen en informatie uit te wisselen op het gebied van brandveiligheid. Het platform wil expertise bundelen, de maatschappij betrekken en aanspreken, samenwerking bevorderen en zowel initiatieven als materialen delen. Loket Brandveilig leven is een initiatief van Brandweer Nederland.

Hoe het werkt
Om deze website te onderhouden en al uw vragen te beantwoorden, is er een beheerteam opgezet. Dit zijn mensen die naast hun gewone werk bij de brandweer tijd vrij maken voor de website. Daarom is het Loket alleen per e-mail bereikbaar. Kijk eerst of uw vraag hieronder al beantwoord is bij de Veelgestelde vragen. Zo niet, dan beantwoordt het beheerteam graag al uw vragen per e-mail via het onderstaande contactformulier.

Nog steeds vragen? Neem contact op!

Wilt u zelf een project starten?

Als u zelf een project over brandveiligheid wilt starten, kijk dan eerst of u inspiratie kunt vinden bij Projecten. Wilt u toch zelf aan de slag? Dan vindt u hier relevante informatie over een project opzetten, samenwerken, financieren, effectmeting en gedragsverandering.

Ontdek meer

Heeft u zelf een project brandveiligheid?

Heeft u zelf een project brandveiligheid die u wilt delen? Bent u er trots op en wilt u uw organisatie op de kaart zetten? Uw project kan anderen inspireren, enthousiasmeren en activeren. Hier kunt u uw project brandveiligheid indienen.

 Dien uw project in