Brandweercongres 2016 door de Koning geopend

Brandweercongres 2016 door de Koning geopend

Gepubliceerd op: 06-10-2016

Koning Willem-Alexander heeft donderdag 6 oktober het congres van de Brandweer Nederland in Enschede geopend. Ons staatshoofd hield een toespraak met aansluitend een werkbezoek aan de Twente Safety Campus.

100 jaar Brandweer

Ons land telt ruim 30.000 brandweermensen verdeeld over 25 brandweerkorpsen. De korpsen samen vormen Brandweer Nederland en maken zich sterk voor de kwaliteit van de brandzorg en rampenbestrijding. De brandweer draagt bij aan een grotere veiligheid van de samenleving met als doel minder branden, minder slachtoffers, minder schade. Tijdens de eerste editie van het nationale brandweercongres in oktober 1916 is de Nederlandsche Brandweervereniging opgericht, dat later Brandweer Nederland is geworden. Dit jaar vindt de 100ste editie van het congres plaats en heeft heel toepasselijk als thema 'honderd jaar samenwerkende brandweer'.

Brandveiligheid

Op de Twente Safety Campus van Brandweer Twente kijkt de koning mee met een schoolklas uit groep 8, die leert hoe te handelen bij brand in een nagebootste praktijksituatie. De brandweer laat met demonstraties zien hoe het verloop van een brand gaat en hoe onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van brand. Bij het ‚Ä™Safety Field Lab en Troned praat de koning met experts over het trainen van veiligheidsprofessionals en het belang van samenwerking met bedrijven, onderwijs, kennisinstituten en andere veiligheidspartners.

Bron: www.firejob.nl